Akce 2019

Zveme Vás na komentované prohlídky výstavy Uprostřed Koruny české a Okolo Hradce aneb Hradečáci na kole:

 Slavnostní představení knihy „Kristian Stefan, život a doba zapomenutého vlastence“ vydané ke 200. letému výročí jeho narození se uskuteční v prostorách přednáškového sálu Muzea východních Čech v Hradci Králové ve čtvrtek…
Zveme Vás na poutavou přednášku prof. PhDr. Petra Charváta, DrSc.

Do Vánoc už zbývá jen pár dní. Z rádií znějí koledy a v ulicích svítí vánoční stromky. Dny jsou krátké, zato fronty v nákupních střediscích téměř nekonečné.

Přednáška se bude zabývat více než desetiletou snahou o dostavbu nebo výstavbu nové budovy Spořitelny královéhradecké.

Od pátku 29. listopadu do neděle 1. prosince 2019 v Muzeu východních Čech v Hradci Králové na Eliščině nábřeží

Poslední neděli před začátkem adventu vás zveme do muzea na tradiční zvykoslovný program obohacený o kreativní dílnu.

Miloš Hofman představí své fotografie a vzpomínky na události „sametové revoluce“ v Hradci Králové.

Zveme Vás na již tradiční podzimní brigádu v přírodní památce Na Plachtě na Novém Hradci Králové v neděli 24. listopadu 2019 od 9.00 hodin.

Muzeum východních Čech v Hradci Králové a Československá obec legionářská vás srdečně zvou na Rekonstrukci příjezdu prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka do Hradce Králové.

Jedním z nejvýraznějších symbolů sametové revoluce v Hradci Králové byla bezesporu spontánní stavba zdi z papírových krabic na tehdejším Gottwaldově, dnešním Ulrichově náměstí.

Cesta zemí dramatických dějin, živých pouští, skal a hor, kaňonů i jedinečných safari.

Muzeum východních Čech v Hradci Králové a Československá obec legionářská, v rámci cyklu akcí upomínajících na 75. výročí seskoku československé paraskupiny Barium u Vysoké nad Labem a její působení v Hradci Králové, zvou na komentovanou vycházku Hradcem Králové, kterou návštěvníky provede Vladislav Severin, badatel v oblasti čs. výsadků z Velké Británie, člen ČSOL a KVH Rota Nazdar.

Pracoviště ochrany sbírkových předmětů Muzea východních Čech v Hradci Králové otevře pro veřejnost své konzervátorské dílny na odloučeném pracovišti Lipová 56, 503 21 Stěžery v rámci Evropských dnů konzervování-restaurování.

Strana 1 z 2