Publikace 1866

Publikace 1866

Knihy a brožury vydané Muzeem východních Čech v Hradci Králové.

The Austro-Prussian War that struck Bohemia in the summer of 1866 was without a doubt one of the most significant events of the nineteenth century.

Publikace přináší po 85 letech od prvního vydání spis Ignáta Herrmanna V pevnosti, který byl do dnešního dne čtenářům takřka nedostupný.

Rozsáhlá publikace podrobně představuje podobu, fungování a vybavení rakouské, saské a pruské armády, které se v roce 1866 střetly na českých bojištích.

Při příležitosti zahájení sezóny 2018 v Muzeu války 1866 vydalo Muzeum východních Čech již druhé vydání úspěšného titulu.

Více než tři desítky badatelů různých specializací z Čech, Rakouska, Německa, Maďarska, ale i Spojených států amerických se v publikaci zamýšlí nad historiografií prusko-rakouské války, představuje různé politické aspekty kořenů konfliktu v roce 1866 i jeho důsledků a širšího kontextu.

Stručně a přehledně o založení Válečného musea na Chlumu a proměně bývalého bojiště z roku 1866 v pietní a památkovou oblast – místo paměti na oběti prusko-rakouské války.

Rakety a historie, bojové rakety v Rakousku, konstrukce rakouských raket a jiné

Anlässlich der Eröffnung der Saison 2018 im Museum auf Chlum hat das Ostböhmen-Museum Hradec Králové die zweite Ausgabe des erfolgreichen Titels „Kleine Enzyklopädie” des preußisch-österreichischen Krieges aufgelegt, zur Exposition im Kriegsmuseum 1866 auf Chlum.