Salon východočeské fotografie 2021 - 6. ročník

Do 16. ledna 2022 budou v reprezentativním prostoru Muzea východních Čech v Hradci Králové k vidění nejlepší fotografie posledních tří let. 

Akci pořádá Centrum uměleckých aktivit a Volné sdružení východočeských fotografů Hradec Králové z. s. 

 

salon plakát a4 invert zm

Salon východočeské fotografie je reprezentativní přehlídkou poskytující souhrnný přehled aktuální tvorby východočeských fotografů.

Opakuje se víceméně po třech letech a toto trienále se stalo tradicí a vyhledávanou příležitostí pro fotografy prezentovat své snímky na veřejnosti. Salon východočeské fotografie se poprvé konal v roce 2005 právě v Muzeu východních Čech v Hradci Králové. 

 

Pro velký zájem vystavovat své fotografie na 6. Salonu byla ustavena výběrová komise (Ing. Ctibor Košťál – profesionální fotograf, Mgr. Vítězslav Krejčí – fotograf, pedagog fotografie a zástupce FOMY Bohemia spol. s r. o., Mgr. Jiří Zikmund – historik fotografie, Jana Neugebauerová za Centrum uměleckých aktivit Impuls Hradec Králové a pedagog FAMU Ing. Jiří Petera), která měla nelehký úkol vybrat 28 autorů, kteří budou zastupovat fotografy východních Čech na této reprezentativní výstavě.

Pozvání vystavovat své fotografie na letošním ročníku přijali hosté: fotograf a grafik Luděk Vojtěchovský, fotoreportér a fotograf Radek Kalhous a přírodovědec a fotograf Petr Jan Juračka.

 

 

 

  

Výstava očima člena poroty

„I letošní Salon je charakteristický aktuálností tvorby, koncepční vyzrálostí a převahou prezentace konzistentních fotografických souborů. Nechybí formálně a obsahově svěží nekonvenční přístupy, vybízející diváky k empatii a spoluúčasti na rozšiřování významotvorných dějů, příběhů či poselství,“ komentuje letošní výstavu Vítězslav Krejčí, člen poroty 6. Salonu VČF.

 

Část výstavy bude k vidění na Masarykově náměstí v Hradci Králové, kde budou umístěny panely s 10 fotografiemi rozměru 100 x 150 cm.