Dny evropského dědictví v Hradci Králové

17. září 2022 se Muzeum východních Čech v Hradci Králové připojuje k akci Dny evropského dědictví.

Dny evropského dědictví (European Heritage Days) každoročně v měsíci září otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších budov, objektů a architektonických památek. Národní téma pro rok 2022 je „Udržitelné památky“.

V Hradci Králové se v letošním roce seznámíte se šesticí mimohradeckých architektů a stavitelů, kteří na území dnešního města vytvořili obvykle jedinou, ale za to významnou stavbu, která do prostoru města přinesla nové podnětya v řadě případů doposud slouží buď přímo původnímu, nebo příbuznému účelu, což dokresluje udržitelnost a nadčasovost tehdejší architektonické produkce.

 

PROGRAM V MUZEU

Od 10 do 15 hodin / MUZEJNÍ HLEDAČKA pro děti / vstupné děti 50 Kč, dospělí 90 Kč
Muzejní hledačka s úkoly provede účastníky Historickou výstavní budovou, nahlédnete k pravěkým lovcům a zemědělcům nebo do vytěženého lomu. Na závěr hry děti čeká malá odměna. Program je vhodný pro děti od 6 do12 let. 

 

Od 14 hodin / KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA BUDOVY / vstupné dospělí120 Kč, děti 50 Kč
Uvidíte všechny nejzajímavější interiéry unikátní Historické muzejní budovy, kterou její architekt Jan Kotěra navrhl v jedinečném stylu kloubícím v sobě prvky secese a architektonické moderny. Lze propojiti s předchozím dětským programem. 

 

Od 15.30 hodin / KOMENTOVANÁPROHLÍDKA BUDOVY s rezervací / vstupné 180 Kč
Exkluzivní prohlídka Historické budovy s výstupem na terasu, součástí ceny je vstup do všech výstav ido stálé expozice. Délka prohlídky je 45–60 minut, je určena maximálně pro 14 osob.
Rezervace ZDE.

 

Návštěvníci zmíněných programů v muzeu mají 17. září 2022 možnost zakoupit zcela novou dvojjazyčnou publikaci Cesty města (vážící seke stálé expozici) s 10% slevou.

 

KOMPLETNÍ PROGRAM ke stažení (PDF)

Vstup na další  doprovodný program je zdarma nebo za snížené vstupné.

Změna programu vyhrazena.