Mimořádná projekce filmu Křídla pro Coldplay

24. května 2024 od 18 hodin v Bio Central

 

Mimořádná projekce celovečerního dokumentárního filmu režiséra Petera Hirjaka „Křídla pro Coldplay", který popisuje dvouletou spolupráci skvělé umělkyně Míly Fürstové s legendární kapelou na vizuálním pojetí desky Ghost Stories.

 

projekce bio central peter a milaProjekce filmu se koná v rámci výstavy Taj jemnosti aneb Návraty domů a její součástí bude beseda s oběma autory v kině, s možností zakoupení originálního plakátu k filmu z limitované série a s podpisem autorky.

Po besedě se mají účastníci možnost navštívit program Muzejní noci, jehož součástí bude také setkání a autorkou. 

Vstupné 150 Kč 
* Vstupenky jsou k zakoupení na pokladně Bio Central nebo elektronicky ZDE.

O filmu:

Podle režiséra snímku Petera Hirjaka je Mílina cesta obrazem odvahy, pracovitosti a houževnatosti talentované ženy, která šla odhodlaně a cílevědomě za svým snem: „Holka z malé vesničky na Vysočině dala dnes již ikonická Křídla světoznámé kapele, a ta zase dala křídla Míle. Její tvorbu totiž objevili desítky milionů lidí nejrůznějších kultur po celém světě, nejen díky obalu desky. Coldplay k vizualizacím svých koncertů na největších stadionech od Tokia po Buenos Aires, doslova po celé planetě, používají Mílina jemná nádherná grafická díla."